Denon AVR-X3400H which binding?

Dear Everyone!

Are there anyone using this amp or similar (2400, etc…)? Which binding do you use? I’m using the latest Denon/Marantz binding and I usually get that the state of the AVR is ‘Unknown’. Looks like the telnet stops working after a few days. Are there any solutions for this? Can I use HTTP instead of telnet? If yes, how?

Thanks!

I can’t get over with this… So it seems like it can connect to and send commands, then why the binding shows ‘Unknown’?

2018-11-01 23:53:26.516 [DEBUG] [org.openhab.binding.denonmarantz    ] - BundleEvent STARTING - org.openhab.binding.denonmarantz

2018-11-01 23:53:26.532 [DEBUG] [org.openhab.binding.denonmarantz    ] - BundleEvent STARTED - org.openhab.binding.denonmarantz

2018-11-01 23:53:26.650 [DEBUG] [org.openhab.binding.denonmarantz    ] - ServiceEvent REGISTERED - {org.eclipse.smarthome.core.thing.binding.ThingHandlerFactory}={service.id=503, service.bundleid=259, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.denonmarantz.internal.DenonMarantzHandlerFactory, component.id=335} - org.openhab.binding.denonmarantz

2018-11-01 23:53:26.669 [DEBUG] [org.openhab.binding.denonmarantz    ] - ServiceEvent REGISTERED - {org.eclipse.smarthome.config.discovery.mdns.MDNSDiscoveryParticipant}={service.id=504, service.bundleid=259, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.denonmarantz.internal.discovery.DenonMarantzDiscoveryParticipant, component.id=336} - org.openhab.binding.denonmarantz

2018-11-01 23:53:26.681 [DEBUG] [ery.DenonMarantzDiscoveryParticipant] - AVR found: 0005CD9D14AE@Denon AVR-X3400H._raop._tcp.local.

2018-11-01 23:53:26.685 [DEBUG] [ery.DenonMarantzDiscoveryParticipant] - This seems like a supported Denon/Marantz AVR!

2018-11-01 23:53:26.688 [DEBUG] [ery.DenonMarantzDiscoveryParticipant] - Could not determine IP address for the Denon/Marantz AVR

2018-11-01 23:53:26.799 [DEBUG] [internal.handler.DenonMarantzHandler] - Configuring zone channels

2018-11-01 23:53:26.801 [DEBUG] [internal.handler.DenonMarantzHandler] - No zone channels have been added

2018-11-01 23:53:26.803 [DEBUG] [internal.handler.DenonMarantzHandler] - No zone channels have been removed

2018-11-01 23:53:26.805 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Denon listener created

2018-11-01 23:53:26.807 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Connecting to 10.0.0.192

2018-11-01 23:53:26.811 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Denon telnet client connected to 10.0.0.192

2018-11-01 23:53:26.814 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'PW?'

2018-11-01 23:53:26.816 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command PW?

2018-11-01 23:53:26.816 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'PW?'

2018-11-01 23:53:26.818 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command PW?

2018-11-01 23:53:26.817 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'MS?'

2018-11-01 23:53:26.820 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command MS?

2018-11-01 23:53:26.829 [DEBUG] [internal.handler.DenonMarantzHandler] - Unsupported command REFRESH for channel general#album

2018-11-01 23:53:26.831 [DEBUG] [internal.handler.DenonMarantzHandler] - Unsupported command REFRESH for channel general#track

2018-11-01 23:53:26.832 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'ZM?'

2018-11-01 23:53:26.829 [DEBUG] [internal.handler.DenonMarantzHandler] - Unsupported command REFRESH for channel general#artist

2018-11-01 23:53:26.832 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'MV?'

2018-11-01 23:53:26.834 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command ZM?

2018-11-01 23:53:26.834 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'MU?'

2018-11-01 23:53:26.835 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command MV?

2018-11-01 23:53:26.836 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'SI?'

2018-11-01 23:53:26.836 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command MU?

2018-11-01 23:53:26.837 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command SI?

2018-11-01 23:53:27.118 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'MS?'

2018-11-01 23:53:27.120 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command MS?

==> /var/log/openhab2/events.log <==

2018-11-01 23:53:26.800 [hingStatusInfoChangedEvent] - 'denonmarantz:avr:0005cd9d14ae' changed from UNINITIALIZED (HANDLER_MISSING_ERROR) to INITIALIZING

2018-11-01 23:53:26.811 [hingStatusInfoChangedEvent] - 'denonmarantz:avr:0005cd9d14ae' changed from INITIALIZING to UNKNOWN

==> /var/log/openhab2/openhab.log <==

2018-11-01 23:53:27.422 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'MV?'

2018-11-01 23:53:27.424 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command MV?

2018-11-01 23:53:27.727 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'ZM?'

2018-11-01 23:53:27.728 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command ZM?

2018-11-01 23:53:28.030 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'MU?'

2018-11-01 23:53:28.031 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command MU?

2018-11-01 23:53:28.334 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'SI?'

2018-11-01 23:53:28.337 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command SI?

2018-11-01 23:53:28.640 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'Z2?'

2018-11-01 23:53:28.642 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command Z2?

2018-11-01 23:53:28.945 [DEBUG] [r.telnet.DenonMarantzTelnetConnector] - Sending command 'Z2MU?'

2018-11-01 23:53:28.946 [DEBUG] [ctor.telnet.DenonMarantzTelnetClient] - Sending command Z2MU?

Seems that on 2.4, this issue is solved with the original Denon/Marantz binding