Issue getting Prowl action to work

I cannot seem to get the Prowl notifications working.

I created a Prowl account and generated an API key. Tests from Prowl work
I copied the action jar to my addons folder
I configured openhab.cfg according to the instructions as follows:

########################## Prowl Action configuration #################################
#
# the apikey for authentication (generated on the Prowl website)
prowl:apikey=*created but hidden for the sake of this post*

# the default priority of a Prowl notifications (optional, defaults to '0')
prowl:defaultpriority=0

# the url of the Prowl public api
# (optional, defaults to 'https://prowl.weks.net/publicapi/') 
prowl:url=http://api.prowlapp.com/publicapi/

However I never get a notification, in my openhab.log I aways get the following line (even when experimenting with different url’s)

[.o.action.prowl.internal.Prowl] - null

Any suggestions? I’m looking into Prowl because I find the my.openHab notifications are very hit and miss

Any help greatly appreciated!

Are you certain the action JAR is in the /addons/ directory?

How are you generating the notifications in openHAB?

Also, could you highlight the excerpt from your .cfg file and then hit the </> button to get that formatted as code properly.

Thanks for your response and tips Chris.

I launched OpenHab in debug mode and realized how much junk I still had left over from starting with the Demo and using it as the basis for my first implementation. I went and cleaned up the persistence files and cleaned out openhab.cfg and restarted and it now Prowl is working just fine.

Great. Glad you got it sorted.

I tried starting with the demo first too. Like you, it caused me more problems than anything else. I don’t think it’s the best way to start out.