OneWire GPIO Binding don't work

Who can help me?

My Hardware works fine:

[10:29:31] openhabian@openHABianPi:~$ cd /sys/bus/w1/devices
[10:29:36] openhabian@openHABianPi:/sys/bus/w1/devices$ ls
10-0008021da17a w1_bus_master1
[10:29:42] openhabian@openHABianPi:/sys/bus/w1/devices$

but the thing:
Thing onewiregpio:sensor:W1:HZ_Temp_Warmwasser_Sp “Heizung” [gpio_bus_file="/sys/bus/w1/devices/10-0008021da17a/w1_slave",refresh_time=30]

and the Item:
Number HZ_Temp_Warmwasser_Sp “Temperature: [%.2f °C]” <temperature> { channel=“onewiregpio:sensor:W1:HZ_Temp_Warmwasser_Sp” }

shows nothing on the sitemap:
Text item=HZ_Temp_Warmwasser_Sp label="Temp. Heißwasserspeicher "

The device only supports one channel, “temperature”. Also not sure if the extra level in your Thing is ok or not. Based on the example in https://www.openhab.org/addons/bindings/onewiregpio/ , try:

Thing onewiregpio:sensor:HZ_Temp_Warmwasser_Sp “Heizung” [gpio_bus_file="/sys/bus/w1/devices/10-0008021da17a/w1_slave",refresh_time=30]

Number HZ_Temp_Warmwasser_Sp “Temperature: [%.2f °C]” &lt;temperature&gt; { channel=“onewiregpio:sensor:HZ_Temp_Warmwasser_Sp:temperature” }

Text item=HZ_Temp_Warmwasser_Sp label="Temp. Heißwasserspeicher "

If you still have trouble, check the contents of the w1_slave file under 10-0008021da17a and post that here.

thank you for your quick help!

But yes, I’ve already tried that. Then I get the LOG entry:

[ERROR] [el.item.internal.GenericItemProvider] - Binding configuration of type ‘channel’ of item ‘HZ_Temp_Warmwasser_Sp’ could not be parsed correctly.
org.eclipse.smarthome.model.item.BindingConfigParseException: UID must have at least 4 segments.

and it don’t work

The file “w1_slave” shows:
2a 00 4b 46 ff ff 0d 10 d1 : crc=d1 YES
2a 00 4b 46 ff ff 0d 10 d1 t=20937

it’s 21°C in my workroom