Ser2net crashes when used with openhab2

Hello!

Im running open hab 2.4.0 release build on debian buster 10 on an intel atom. It communicates with an rfxcom rfxtrx433e (USB) on a rpi 2b rasbian 10 (buster) light with ser2net.

Usually after several days (sometimes after a few hours) ser2net crashes with the following message. Any idea what to do? My only recovery for now includes restarting the rpi and changing the port of the openhab-thing for rfx to an invalid value and then back again

● ser2net.service - LSB: Allows network connections to serial ports
Loaded: loaded (/etc/init.d/ser2net; generated)
Active: active (running) since Sat 2020-03-21 08:17:38 CET; 1 weeks 3 days ago
Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
Process: 335 ExecStart=/etc/init.d/ser2net start (code=exited, status=0/SUCCESS)
Memory: 1.5M
CGroup: /system.slice/ser2net.service
└─364 /usr/sbin/ser2net -c /etc/ser2net.conf -P /run/ser2net.pid

Mar 21 08:17:36 raspberrypi systemd[1]: Starting LSB: Allows network connections to serial ports…
Mar 21 08:17:37 raspberrypi ser2net[352]: ser2net startup
Mar 21 08:17:37 raspberrypi ser2net[335]: Starting Serial port to network proxy: ser2net.
Mar 21 08:17:38 raspberrypi systemd[1]: Started LSB: Allows network connections to serial ports.
Mar 31 21:39:03 raspberrypi ser2net[364]: Select exception on device for port 10001

Since it’s ser2net that is crashing instead of openHAB you might have better luck asking on a more ser2net related forum. There are a few people on this forum who use it and they might see this and be able to help, but ultimately it’s not an openHAB problem so you will reach a wider audience of people who can help on another forum.

Ok. Continuing the discussion here https://sourceforge.net/p/ser2net/discussion/90083/thread/1753b5bb9b/ Very fast responses by a Corey Minyard

This topic was automatically closed 41 days after the last reply. New replies are no longer allowed.