Unable to pair with Zigbee Gateway

Tags: #<Tag:0x00007f386d83fa98>

What does this show that you want me to look at? Please help me to help you by providing some information since the last thing I suggested was to get the ISD log as was requested a number of times here and on the other forum where we are discussing this issue. Do you have this?

This log shows a device joining, but I don’t know what your issue is now?

I am not able to send file directly, so
https://drive.google.com/file/d/1NQKOOQ1E3t5FPUsDH9XFs7LzhmoDyHFk/view?usp=sharing

I cannot access this log. Also, as I just asked above, please can you describe what the log is. If you just provide a log with no explanation and no answer to my previous questions, I don’t know what it tries to show me.

In the log, policy for network connection is EMBER_USE_PRECONFIGURED_KEY

2019-01-16 23:01:24.562 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - RX: EzspTrustCenterJoinHandler [newNodeId=54162, newNodeEui64=000B57FFFEF19ED5, status=EMBER_STANDARD_SECURITY_UNSECURED_JOIN, policyDecision=EMBER_USE_PRECONFIGURED_KEY, parentOfNewNodeId=0]

2019-01-16 23:01:32.586 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - RX: EzspTrustCenterJoinHandler [newNodeId=54162, newNodeEui64=000B57FFFEF19ED5, status=EMBER_STANDARD_SECURITY_UNSECURED_JOIN, policyDecision=EMBER_USE_PRECONFIGURED_KEY, parentOfNewNodeId=0]

I think their is mis-matching of PRECONFIGURED_KEY

shared isd file
https://drive.google.com/open?id=1F2JFi_m59WLR1Lf-dxP4K9TxqVIKHGrS

In that case can you provide the log from the binding that shows the key you are using? Unless it is changed (by you), it is set to the standard ZigBeeAlliance09 key (as I said on the other forum).

Why do you think this?

As I mentioned earlier, the last log you provided shows the devices are working?

Therefore, the key must be correct or the device would not join the network. Sorry - I’m still a little confused by what your problem is that you’re reporting?

Hi chris,
My stack is not receiving NETWORK_KEY in APS Unicast packet which is sended by coordinate.
I hope I got the actual problem.

What are the devices I see in the log then? Are they other devices? They seem to have joined the network, and are working ok.

Can you provide the log I asked for above please (ie the binding startup log)?

Logs are of same device, but the network formation is incomplete.

2019-01-16 23:01:27.448 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - Unhandled EZSP Frame: EzspIncomingRouteRecordHandler [source=54162, sourceEui=000B57FFFEF19ED5, lastHopLqi=255, lastHopRssi=-77, relayList=]

2019-01-16 23:01:27.456 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - RX: EzspIncomingRouteRecordHandler [source=54162, sourceEui=000B57FFFEF19ED5, lastHopLqi=254, lastHopRssi=-78, relayList=]

2019-01-16 23:01:27.459 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - Unhandled EZSP Frame: EzspIncomingRouteRecordHandler [source=54162, sourceEui=000B57FFFEF19ED5, lastHopLqi=254, lastHopRssi=-78, relayList=]

2019-01-16 23:01:27.489 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - RX: EzspIncomingMessageHandler [type=EMBER_INCOMING_UNICAST, apsFrame=EmberApsFrame [profileId=0, clusterId=32772, sourceEndpoint=0, destinationEndpoint=0, options=[EMBER_APS_OPTION_RETRY, EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ROUTE_DISCOVERY], groupId=0, sequence=98], lastHopLqi=255, lastHopRssi=-78, sender=54162, bindingIndex=255, addressIndex=255, messageContents=00 00 92 D3 1A 1A 04 01 0D 01 00 08 00 00 03 00 04 00 05 00 06 00 08 00 00 03 00 10 01 00 10]

2019-01-16 23:01:27.494 [DEBUG] [tsystems.zigbee.ZigBeeNetworkManager] - RX APS: ZigBeeApsFrame [sourceAddress=54162/0, destinationAddress=0/0, profile=0000, cluster=32772, addressMode=null, radius=0, apsSecurity=false, apsCounter=98, payload=00 00 92 D3 1A 1A 04 01 0D 01 00 08 00 00 03 00 04 00 05 00 06 00 08 00 00 03 00 10 01 00 10]

2019-01-16 23:01:27.496 [DEBUG] [tsystems.zigbee.ZigBeeNetworkManager] - RX CMD: SimpleDescriptorResponse [54162/0 -> 0/0, cluster=8004, TID=NULL, status=SUCCESS, nwkAddrOfInterest=54162, length=26, simpleDescriptor=SimpleDescriptor [endpoint=26, profileId=0104, deviceId=269, deviceVersion=0, inputClusterList=[0, 3, 4, 5, 6, 8, 768, 4096], outputClusterList=[4096]]]

2019-01-16 23:01:27.505 [DEBUG] [zigbee.transaction.ZigBeeTransaction] - Transaction complete: SimpleDescriptorRequest [0/0 -> 54162/0, cluster=0004, TID=3F, nwkAddrOfInterest=54162, endpoint=26]

2019-01-16 23:01:27.508 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - RX: EzspMessageSentHandler [type=EMBER_OUTGOING_DIRECT, indexOrDestination=54162, apsFrame=EmberApsFrame [profileId=0, clusterId=4, sourceEndpoint=0, destinationEndpoint=0, options=[EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ADDRESS_DISCOVERY, EMBER_APS_OPTION_RETRY, EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ROUTE_DISCOVERY], groupId=0, sequence=13], messageTag=63, status=EMBER_SUCCESS, messageContents=]

2019-01-16 23:01:27.510 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - Unhandled EZSP Frame: EzspMessageSentHandler [type=EMBER_OUTGOING_DIRECT, indexOrDestination=54162, apsFrame=EmberApsFrame [profileId=0, clusterId=4, sourceEndpoint=0, destinationEndpoint=0, options=[EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ADDRESS_DISCOVERY, EMBER_APS_OPTION_RETRY, EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ROUTE_DISCOVERY], groupId=0, sequence=13], messageTag=63, status=EMBER_SUCCESS, messageContents=]

2019-01-16 23:01:27.514 [DEBUG] [iscovery.ZigBeeNodeServiceDiscoverer] - 000B57FFFEF19ED5: Node SVC Discovery: SimpleDescriptorResponse returned SimpleDescriptorResponse [54162/0 -> 0/0, cluster=8004, TID=NULL, status=SUCCESS, nwkAddrOfInterest=54162, length=26, simpleDescriptor=SimpleDescriptor [endpoint=26, profileId=0104, deviceId=269, deviceVersion=0, inputClusterList=[0, 3, 4, 5, 6, 8, 768, 4096], outputClusterList=[4096]]]

2019-01-16 23:01:27.516 [DEBUG] [.zsmartsystems.zigbee.ZigBeeEndpoint] - 54162/26: Setting input clusters [0, 3, 4, 5, 6, 8, 768, 4096]

2019-01-16 23:01:27.519 [DEBUG] [.zsmartsystems.zigbee.ZigBeeEndpoint] - 54162/26: Setting cluster BASIC as server

2019-01-16 23:01:27.522 [DEBUG] [.zsmartsystems.zigbee.ZigBeeEndpoint] - 54162/26: Setting cluster IDENTIFY as server

2019-01-16 23:01:27.525 [DEBUG] [.zsmartsystems.zigbee.ZigBeeEndpoint] - 54162/26: Setting cluster GROUPS as server

2019-01-16 23:01:27.528 [DEBUG] [.zsmartsystems.zigbee.ZigBeeEndpoint] - 54162/26: Setting cluster SCENES as server

2019-01-16 23:01:27.531 [DEBUG] [.zsmartsystems.zigbee.ZigBeeEndpoint] - 54162/26: Setting cluster ON_OFF as server

2019-01-16 23:01:27.534 [DEBUG] [.zsmartsystems.zigbee.ZigBeeEndpoint] - 54162/26: Setting cluster LEVEL_CONTROL as server

2019-01-16 23:01:27.537 [DEBUG] [.zsmartsystems.zigbee.ZigBeeEndpoint] - 54162/26: Setting cluster COLOR_CONTROL as server

2019-01-16 23:01:27.540 [DEBUG] [.zsmartsystems.zigbee.ZigBeeEndpoint] - 54162/26: Setting cluster TOUCHLINK as server

2019-01-16 23:01:27.542 [DEBUG] [.zsmartsystems.zigbee.ZigBeeEndpoint] - 54162/26: Setting output clusters [4096]

2019-01-16 23:01:27.545 [DEBUG] [.zsmartsystems.zigbee.ZigBeeEndpoint] - 54162/26: Setting cluster TOUCHLINK as client

2019-01-16 23:01:27.548 [DEBUG] [tsystems.zigbee.ZigBeeNetworkManager] - TX CMD: SimpleDescriptorRequest [0/0 -> 54162/0, cluster=0004, TID=40, nwkAddrOfInterest=54162, endpoint=242]

2019-01-16 23:01:27.551 [DEBUG] [tsystems.zigbee.ZigBeeNetworkManager] - TX APS: ZigBeeApsFrame [sourceAddress=0/0, destinationAddress=54162/0, profile=0000, cluster=4, addressMode=DEVICE, radius=31, apsSecurity=false, apsCounter=64, payload=00 92 D3 F2]

2019-01-16 23:01:27.554 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - EzspSendUnicastRequest [type=EMBER_OUTGOING_DIRECT, indexOrDestination=54162, apsFrame=EmberApsFrame [profileId=0, clusterId=4, sourceEndpoint=0, destinationEndpoint=0, options=[EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ADDRESS_DISCOVERY, EMBER_APS_OPTION_RETRY, EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ROUTE_DISCOVERY], groupId=0, sequence=64], messageTag=64, messageContents=00 92 D3 F2]

2019-01-16 23:01:27.665 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - RX: EzspSendUnicastResponse [status=EMBER_SUCCESS, sequence=14]

2019-01-16 23:01:27.667 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - Unhandled EZSP Frame: EzspSendUnicastResponse [status=EMBER_SUCCESS, sequence=14]

2019-01-16 23:01:32.361 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - RX: EzspMessageSentHandler [type=EMBER_OUTGOING_DIRECT, indexOrDestination=54162, apsFrame=EmberApsFrame [profileId=0, clusterId=4, sourceEndpoint=0, destinationEndpoint=0, options=[EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ADDRESS_DISCOVERY, EMBER_APS_OPTION_RETRY, EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ROUTE_DISCOVERY], groupId=0, sequence=14], messageTag=64, status=EMBER_DELIVERY_FAILED, messageContents=]

2019-01-16 23:01:32.364 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - Unhandled EZSP Frame: EzspMessageSentHandler [type=EMBER_OUTGOING_DIRECT, indexOrDestination=54162, apsFrame=EmberApsFrame [profileId=0, clusterId=4, sourceEndpoint=0, destinationEndpoint=0, options=[EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ADDRESS_DISCOVERY, EMBER_APS_OPTION_RETRY, EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ROUTE_DISCOVERY], groupId=0, sequence=14], messageTag=64, status=EMBER_DELIVERY_FAILED, messageContents=]

2019-01-16 23:01:32.586 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - RX: EzspTrustCenterJoinHandler [newNodeId=54162, newNodeEui64=000B57FFFEF19ED5, status=EMBER_STANDARD_SECURITY_UNSECURED_JOIN, policyDecision=EMBER_USE_PRECONFIGURED_KEY, parentOfNewNodeId=0]

2019-01-16 23:01:32.591 [DEBUG] [tsystems.zigbee.ZigBeeNetworkManager] - 000B57FFFEF19ED5: nodeStatusUpdate - node status is UNSECURED_JOIN, network address is 54162.

2019-01-16 23:01:32.596 [DEBUG] [pp.discovery.ZigBeeNetworkDiscoverer] - 000B57FFFEF19ED5: Device status updated. NWK=54162

2019-01-16 23:01:32.600 [DEBUG] [tsystems.zigbee.ZigBeeNetworkManager] - 000B57FFFEF19ED5: Node 54162 update

2019-01-16 23:01:32.619 [INFO ] [bee.discovery.ZigBeeDiscoveryService] - 000B57FFFEF19ED5: Starting ZigBee device discovery

2019-01-16 23:01:32.626 [DEBUG] [bee.discovery.ZigBeeDiscoveryService] - 000B57FFFEF19ED5: Creating ZigBee device zigbee:device with bridge zigbee:coordinator_ember:280bea57

2019-01-16 23:01:32.661 [DEBUG] [bee.discovery.ZigBeeDiscoveryService] - 000B57FFFEF19ED5: Node discovery not complete

Binding start up log how can i get it.

Please can you explain what you mean by this? The network is formed by the coordinator - another device has joined the network, and the binding has retrieved the endpoints and clusters etc. How can the network formation be incomplete? Clearly this device has joined the network correctly (right?) otherwise the binding it would not be able to download all the service information from the device.

The log you provide here also shows communication with the device -:

(please post logs with code fences to make them readable).

This log is very short so I can’t really comment on it very much, but obviously before this the binding would have sent the descriptor request since it has received the response from the end device. Again, the network must be working or there would not be this communication.

By restarting the binding :slight_smile:

Is this pic is generated by my given isd

No - it is generated by the log that you just provided in your previous message -:

I am getting confused, but at last I am getting

Here are the Binding startup log

2019-01-17 02:59:55.806 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - BundleEvent STOPPING - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:55.862 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent UNREGISTERING - {org.eclipse.smarthome.config.discovery.DiscoveryService}={service.id=134, service.bundleid=554, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.zigbee.discovery.ZigBeeDiscoveryService, component.id=22} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:55.903 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent UNREGISTERING - {org.eclipse.smarthome.core.thing.binding.ThingHandlerFactory}={service.id=136, service.bundleid=554, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.zigbee.internal.ZigBeeHandlerFactory, component.id=24} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:55.929 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent UNREGISTERING - {org.eclipse.smarthome.core.thing.binding.firmware.FirmwareUpdateHandler}={service.id=425, service.bundleid=554, service.scope=singleton} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:55.943 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent UNREGISTERING - {org.openhab.binding.zigbee.internal.converter.ZigBeeChannelConverterFactory}={service.id=135, service.bundleid=554, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.zigbee.internal.converter.ZigBeeChannelConverterFactory, component.id=23} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:55.960 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent UNREGISTERING - {org.openhab.binding.zigbee.discovery.ZigBeeDiscoveryParticipant}={service.id=137, service.bundleid=554, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.zigbee.discovery.internal.ZigBeeDefaultDiscoveryParticipant, component.id=25} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:55.974 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent UNREGISTERING - {org.openhab.binding.zigbee.converter.ZigBeeChannelConverterProvider}={service.id=138, service.bundleid=554, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.zigbee.internal.converter.ZigBeeDefaultChannelConverterProvider, component.id=26} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.000 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent UNREGISTERING - {org.eclipse.smarthome.config.core.ConfigDescriptionProvider}={service.id=423, service.bundleid=554, service.scope=singleton} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.026 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent UNREGISTERING - {org.eclipse.smarthome.core.thing.type.DynamicStateDescriptionProvider}={service.id=424, service.bundleid=554, service.scope=singleton} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.041 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent UNREGISTERING - {org.eclipse.smarthome.config.core.ConfigDescriptionProvider}={service.id=427, service.bundleid=554, service.scope=singleton} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.081 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent UNREGISTERING - {org.eclipse.smarthome.core.thing.type.DynamicStateDescriptionProvider}={service.id=428, service.bundleid=554, service.scope=singleton} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.098 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - BundleEvent STOPPED - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.113 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - BundleEvent STARTING - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.350 [DEBUG] [bee.discovery.ZigBeeDiscoveryService] - Starting ZigBeeDiscoveryService

2019-01-17 02:59:56.383 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent REGISTERED - {org.eclipse.smarthome.config.discovery.DiscoveryService}={service.id=436, service.bundleid=554, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.zigbee.discovery.ZigBeeDiscoveryService, component.id=277} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.410 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent REGISTERED - {org.openhab.binding.zigbee.internal.converter.ZigBeeChannelConverterFactory}={service.id=437, service.bundleid=554, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.zigbee.internal.converter.ZigBeeChannelConverterFactory, component.id=278} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.441 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent REGISTERED - {org.eclipse.smarthome.core.thing.binding.ThingHandlerFactory}={service.id=438, service.bundleid=554, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.zigbee.internal.ZigBeeHandlerFactory, component.id=279} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.464 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent REGISTERED - {org.openhab.binding.zigbee.discovery.ZigBeeDiscoveryParticipant}={service.id=439, service.bundleid=554, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.zigbee.discovery.internal.ZigBeeDefaultDiscoveryParticipant, component.id=280} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.486 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - ServiceEvent REGISTERED - {org.openhab.binding.zigbee.converter.ZigBeeChannelConverterProvider}={service.id=440, service.bundleid=554, service.scope=bundle, component.name=org.openhab.binding.zigbee.internal.converter.ZigBeeDefaultChannelConverterProvider, component.id=281} - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.521 [DEBUG] [org.openhab.binding.zigbee          ] - BundleEvent STARTED - org.openhab.binding.zigbee

2019-01-17 02:59:56.572 [DEBUG] [iscovery.ZigBeeNodeServiceDiscoverer] - 000B57FFFEF19ED5: Node SVC Discovery: running

2019-01-17 02:59:56.577 [DEBUG] [tsystems.zigbee.ZigBeeNetworkManager] - TX CMD: ManagementRoutingRequest [0/0 -> 43345/0, cluster=0032, TID=40, startIndex=0]

2019-01-17 02:59:56.590 [DEBUG] [tsystems.zigbee.ZigBeeNetworkManager] - TX APS: ZigBeeApsFrame [sourceAddress=0/0, destinationAddress=43345/0, profile=0000, cluster=50, addressMode=DEVICE, radius=31, apsSecurity=false, apsCounter=64, payload=00 00]

2019-01-17 02:59:56.594 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - EzspSendUnicastRequest [type=EMBER_OUTGOING_DIRECT, indexOrDestination=43345, apsFrame=EmberApsFrame [profileId=0, clusterId=50, sourceEndpoint=0, destinationEndpoint=0, options=[EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ADDRESS_DISCOVERY, EMBER_APS_OPTION_RETRY, EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ROUTE_DISCOVERY], groupId=0, sequence=64], messageTag=64, messageContents=00 00]

2019-01-17 02:59:56.842 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - RX: EzspSendUnicastResponse [status=EMBER_SUCCESS, sequence=26]

2019-01-17 02:59:56.848 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - Unhandled EZSP Frame: EzspSendUnicastResponse [status=EMBER_SUCCESS, sequence=26]

2019-01-17 03:00:01.414 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - RX: EzspMessageSentHandler [type=EMBER_OUTGOING_DIRECT, indexOrDestination=43345, apsFrame=EmberApsFrame [profileId=0, clusterId=50, sourceEndpoint=0, destinationEndpoint=0, options=[EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ADDRESS_DISCOVERY, EMBER_APS_OPTION_RETRY], groupId=0, sequence=26], messageTag=64, status=EMBER_DELIVERY_FAILED, messageContents=]

2019-01-17 03:00:01.419 [DEBUG] [zigbee.dongle.ember.ZigBeeDongleEzsp] - Unhandled EZSP Frame: EzspMessageSentHandler [type=EMBER_OUTGOING_DIRECT, indexOrDestination=43345, apsFrame=EmberApsFrame [profileId=0, clusterId=50, sourceEndpoint=0, destinationEndpoint=0, options=[EMBER_APS_OPTION_ENABLE_ADDRESS_DISCOVERY, EMBER_APS_OPTION_RETRY], groupId=0, sequence=26], messageTag=64, status=EMBER_DELIVERY_FAILED, messageContents=]

2019-01-17 03:00:04.577 [DEBUG] [zigbee.transaction.ZigBeeTransaction] - Transaction timeout: ManagementRoutingRequest [0/0 -> 43345/0, cluster=0032, TID=40, startIndex=0]

2019-01-17 03:00:04.588 [DEBUG] [iscovery.ZigBeeNodeServiceDiscoverer] - 000B57FFFEF19ED5: Node SVC Discovery: ManagementRoutingRequest returned CommandResult [TIMEOUT]

2019-01-17 03:00:04.592 [DEBUG] [iscovery.ZigBeeNodeServiceDiscoverer] - 000B57FFFEF19ED5: Node SVC Discovery: request ROUTES failed. Retry 12, wait 14910ms before retry.

2019-01-17 03:00:13.010 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler EmberHandler of thing zigbee:coordinator_ember:688b7ca3 tried updating channel rx_dat although the handler was already disposed.

2019-01-17 03:00:13.014 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler EmberHandler of thing zigbee:coordinator_ember:688b7ca3 tried updating channel tx_dat although the handler was already disposed.

2019-01-17 03:00:13.017 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler EmberHandler of thing zigbee:coordinator_ember:688b7ca3 tried updating channel rx_ack although the handler was already disposed.

2019-01-17 03:00:13.019 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler EmberHandler of thing zigbee:coordinator_ember:688b7ca3 tried updating channel tx_ack although the handler was already disposed.

2019-01-17 03:00:13.022 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler EmberHandler of thing zigbee:coordinator_ember:688b7ca3 tried updating channel rx_nak although the handler was already disposed.

2019-01-17 03:00:13.025 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler EmberHandler of thing zigbee:coordinator_ember:688b7ca3 tried updating channel tx_nak although the handler was already disposed.

2019-01-17 03:00:19.506 [DEBUG] [iscovery.ZigBeeNodeServiceDiscoverer] - 000B57FFFEF19ED5: Node SVC Discovery: running

2019-01-17 03:00:19.510 [DEBUG] [tsystems.zigbee.ZigBeeNetworkManager] - TX CMD: ManagementRoutingRequest [0/0 -> 43345/0, cluster=0032, TID=41, startIndex=0]

2019-01-17 03:00:19.515 [DEBUG] [tsystems.zigbee.ZigBeeNetworkManager] - TX APS: ZigBeeApsFrame [sourceAddress=0/0, destinationAddress=43345/0, profile=0000, cluster=50, addressMode=DEVICE, radius=31, apsSecurity=false, apsCounter=65, payload=00 00]

Firstly, as I mentioned above, please can you use code fences when posting logs -:

Second, this log is far too short to provide the initialisation. However, if you say it is now working, then there is probably little point in getting this log.

These are logs what I generated After restart my binding.

openhab_log.txt (81.4 KB)

Hi chris
Now their’s twist, By my USB stick, which is installed on openhab is able to control philips hue.
And by using alexa echo plus I am able to control my node. But, I am not able to understand, what is the problem when I am pairing my node to openhab.

Hi chris,
My node is paired with Alexa echo plus, but not with openhab. Do I have to certify my device.

If you are creating a device for selling, then you must certify it with the ZigBee Alliance. If you are not doing this, and it is just for your own use, then you do not need to have it certified.

Ok, means certification is not creating problem in my case

Hi chris,
Now I got it, my node was paired but only for one time. When I delete node binding from openhab and again search for node, I get error bit in pairing.