VALVE_STATE not working

Hello, whats wrong with my configuration?

Number HM_Heizung_Wohnen_Ventil "Ventilöffnung [%.1f %%]" <heating> 				{channel="homematic:HMIP-eTRV:ccu2:XXXXXX:1#VALVE_STATE"}
Text item=HM_Heizung_Wohnen_Ventil

thanks for your help

The same problem…

Are you sure the binding configuration is correct?

You could use a rule to monitor/test this:

rule TestValve
when
    Item HM_Heizung_Wohnen_Ventil received update
then
    logWarn('TestValve', 'HM_Heizung_Wohnen_Ventil: ' + HM_Heizung_Wohnen_Ventil.state)
end

and watch the log for warnings.

the log file says only this:

2017-02-16 16:37:33.905 [ItemCommandEvent          ] - Item 'HM_Heizung_Wohnen_Boost' received command ON
2017-02-16 16:37:33.912 [ItemStateChangedEvent     ] - HM_Heizung_Wohnen_Boost changed from OFF to ON
2017-02-16 16:37:34.768 [ItemStateChangedEvent     ] - homematic_HMIP_eTRV_ccu2_XXX_1_LEVEL changed from 60 to 79
2017-02-16 16:37:39.155 [ItemCommandEvent          ] - Item 'HM_Heizung_Wohnen_Boost' received command OFF
2017-02-16 16:37:39.156 [ItemStateChangedEvent     ] - HM_Heizung_Wohnen_Boost changed from ON to OFF
2017-02-16 16:37:40.349 [ItemStateChangedEvent     ] - homematic_HMIP_eTRV_ccu2_XXX_1_LEVEL changed from 79 to 60

The channel is correct. I checked in PaperUI

VALVE_STATE was wrong. It´s “LEVEL”. Problem solved. Thx :slight_smile:

Comming back ob the original posting which is working fine but I do have a “cosmectical” problem:
Number HM_Heizung_Wohnen_Ventil “Ventilöffnung [%.1f %%]”

The value [%.1f %%] displays the value between 0,1 and 1,0 percent, however I want to get the real percentage such as 10 or even 90 %.

I tried already several posibilities to format the value in order to get what I am looking for but fail all time since I am not a programmer.

Maybe somebody can give me a hint on that?