Weather binding problem, data coming in from some other land

Weather data stopped working, have read a lot of the updates regarding yahoo, etc. and have created just a simple “demo” file to test. Seeing data in terminal mode that looks correct for Madrid but on sitemap it is showing data from somewhere else??
Also seeing the following message after yahoo launches:

2016-06-15 10:25:34.851 [INFO ] [o.o.b.w.i.common.WeatherConfig] - LocationConfig[providerName=YAHOO,language=en,updateInterval=10,latitude=,longitude=,woeid=766273,locationId=home,name=]
2016-06-15 10:25:37.855 [INFO ] [.o.b.w.i.s.WeatherJobScheduler] - Disabling weather locationId ‘home’, no binding available

.cfg file seems correct:
weather:location.home.woeid=766273
weather:location.home.provider=Yahoo
weather:location.home.language=en
weather:location.home.updateInterval=10

have weather binding 1.8.3 in addons folder,

items is a copy from the wiki site and hacked up demo sitemap below.
Need to clean up some of the items but for the ones formatted correctly i am seeing data from somewhere else (maybe germany??, seems cooler)

sitemap demo label=“DemHouse”
{
Frame {
Group item=gFF label=“First Floor” icon="firstfloor"
Group item=gGF label=“Ground Floor” icon="groundfloor"
Group item=gC label=“Cellar” icon=“cellar”
Group item=Outdoor icon=“garden”
}
Frame label=“Weather” {
Text item=Temperature_F valuecolor=[Weather_LastUpdate==“Uninitialized”=“lightgray”,Weather_LastUpdate>90=“lightgray”,>25=“orange”,>15=“green”,>5=“orange”,<=5=“blue”] {
Frame {
Text item=Humidity
Text item=Wind_Speed_Mph
Text item=Temp_Feel
Text item=Rain_Inches
Text item=Visibility_Mph
Text item=Temp_Max valuecolor=[>25=“orange”,>15=“green”,>5=“orange”,<=5=“blue”]
Text item=Temp_Min valuecolor=[>25=“orange”,>15=“green”,>5=“orange”,<=5=“blue”]
Text item=Humidity
Text item=Weather_Humidex
Text item=Weather_LastUpdate visibility=[Weather_LastUpdate>30] valuecolor=[Weather_LastUpdate>120=“orange”, Weather_LastUpdate>300=“red”]
}
Frame {
Switch item=Weather_Chart_Period label=“Chart Period” mappings=[0=“Hour”, 1=“Day”, 2=“Week”]
Chart item=Weather_Chart period=h refresh=6000 visibility=[Weather_Chart_Period==0, Weather_Chart_Period==“Uninitialized”]
Chart item=Weather_Chart period=D refresh=30000 visibility=[Weather_Chart_Period==1]
Chart item=Weather_Chart period=W refresh=30000 visibility=[Weather_Chart_Period==2]
}
}
}
Frame label=“Date” {

What are the item definitions for these items:

  • Humidity
  • Wind_Speed_Mph
  • Temp_Feel
  • Rain_Inches
  • Visibility_Mph
  • Temp_Max
  • Temp_Min
  • Weather_Humidex
  • Weather_LastUpdate

Also, you’re not expecting Fahrenheit but seeing Celsius?

Ignore the other items for now. Just working on Temperature_F. Getting 51.8 F which is at least 10F cooler then home location. Seems like a default or demo value. As I said the “log” file looks correct except for the note that says disabling weather locationId ‘home’, no binding available.

You’re not running any demo rules are you? I confirm it’s a pleasant 62F in Madrid right now, not near 51.8F. Any sign of updates in events.log? Any persistence config that is restoring an old previous state?

Solved- not sure where the culprit was but i had started from the demo
files. In the end i deleted “everything” reloaded openhab, rebooted
computer and created a very simple weather only item/sitemap and now it is
working.
Will integrate these pieces back into my main sitemap.
Thanks

1 Like