Z-wave thing page is now empty

Running latest OH 4.1.3 updated from 4.1.2 on July 3. No issues with the update.

Today I went out to my garage and needed to turn the lights on with my Zen37 remote. It didn’t work. It had worked a day or two ago. Checked the thing page for this device and this is all there was, nothing else:


All the thing data was missing.
I have 2 other Zen37 remotes and they have identical thing pages with no data. However, these 2 are still working.

I saw an issue similar to this in the topics of a few years ago, but nothing more recent.

What can be done to fix this so I can get the proper data back into the thing page?

I can see the debug data in openhab.log after a long press and release of the problem remote, but I see no entry in the events.log as I do with the working remotes.

How do I fix this?

2024-07-07 15:56:12.217 [DEBUG] [WaveSerialHandler$ZWaveReceiveThread] - Receive Message = 01 0E 00 A8 00 01 15 05 5B 03 FA 82 01 00 AB C2 
2024-07-07 15:56:12.218 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - processReceiveMessage input 0<>128 : Message: class=BridgeApplicationCommandHandler[168], type=Request[0], dest=21, callback=0, payload=00 01 15 05 5B 03 FA 82 01 00 AB 
2024-07-07 15:56:12.218 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - Received msg (0): Message: class=BridgeApplicationCommandHandler[168], type=Request[0], dest=21, callback=0, payload=00 01 15 05 5B 03 FA 82 01 00 AB 
2024-07-07 15:56:12.219 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - lastTransaction null
2024-07-07 15:56:12.219 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 21: Application Command Request (ALIVE:DONE)
2024-07-07 15:56:12.219 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 21: resetResendCount initComplete=true isDead=false
2024-07-07 15:56:12.219 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 21: Incoming command class COMMAND_CLASS_CENTRAL_SCENE, endpoint 0
2024-07-07 15:56:12.219 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 21: SECURITY not supported
2024-07-07 15:56:12.219 [DEBUG] [tocol.commandclass.ZWaveCommandClass] - NODE 21: Received COMMAND_CLASS_CENTRAL_SCENE V3 CENTRAL_SCENE_NOTIFICATION
2024-07-07 15:56:12.219 [DEBUG] [dclass.ZWaveCentralSceneCommandClass] - NODE 21: Received scene 1 at key 2 [Key Held Down]
2024-07-07 15:56:12.221 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 21: Got an event from Z-Wave network: ZWaveCommandClassValueEvent
2024-07-07 15:56:12.222 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 21: Got a value event from Z-Wave network, endpoint=0, command class=COMMAND_CLASS_CENTRAL_SCENE, value=1.2
2024-07-07 15:56:12.222 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 21: Updating channel state zwave:device:18364cd37a:node21:scene_number to 1.2 [DecimalType]
2024-07-07 15:56:12.223 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 21: Commands processed 1.
2024-07-07 15:56:12.223 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 21: Checking command org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.ZWaveCommandClassPayload@567bf80a.
2024-07-07 15:56:12.223 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - Transaction completed - outstandingTransactions 0
2024-07-07 15:56:12.223 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - Transaction completed - outstandingTransactions 0
2024-07-07 15:56:12.223 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - ZWaveReceiveThread queue empty
2024-07-07 15:56:12.223 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - Transaction SendNextMessage 0 out at start. Holdoff false.
2024-07-07 15:56:12.609 [DEBUG] [WaveSerialHandler$ZWaveReceiveThread] - Receive Message = 01 0E 00 A8 00 01 15 05 5B 03 FB 81 01 00 A9 C2 
2024-07-07 15:56:12.610 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - processReceiveMessage input 0<>128 : Message: class=BridgeApplicationCommandHandler[168], type=Request[0], dest=21, callback=0, payload=00 01 15 05 5B 03 FB 81 01 00 A9 
2024-07-07 15:56:12.611 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - Received msg (0): Message: class=BridgeApplicationCommandHandler[168], type=Request[0], dest=21, callback=0, payload=00 01 15 05 5B 03 FB 81 01 00 A9 
2024-07-07 15:56:12.611 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - lastTransaction null
2024-07-07 15:56:12.612 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 21: Application Command Request (ALIVE:DONE)
2024-07-07 15:56:12.612 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 21: resetResendCount initComplete=true isDead=false
2024-07-07 15:56:12.612 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 21: Incoming command class COMMAND_CLASS_CENTRAL_SCENE, endpoint 0
2024-07-07 15:56:12.612 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 21: SECURITY not supported
2024-07-07 15:56:12.612 [DEBUG] [tocol.commandclass.ZWaveCommandClass] - NODE 21: Received COMMAND_CLASS_CENTRAL_SCENE V3 CENTRAL_SCENE_NOTIFICATION
2024-07-07 15:56:12.613 [DEBUG] [dclass.ZWaveCentralSceneCommandClass] - NODE 21: Received scene 1 at key 1 [Key Released]
2024-07-07 15:56:12.613 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 21: Got an event from Z-Wave network: ZWaveCommandClassValueEvent
2024-07-07 15:56:12.614 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 21: Got a value event from Z-Wave network, endpoint=0, command class=COMMAND_CLASS_CENTRAL_SCENE, value=1.1
2024-07-07 15:56:12.614 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 21: Updating channel state zwave:device:18364cd37a:node21:scene_number to 1.1 [DecimalType]
2024-07-07 15:56:12.614 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 21: Commands processed 1.
2024-07-07 15:56:12.614 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 21: Checking command org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.ZWaveCommandClassPayload@2dd3f495.
2024-07-07 15:56:12.615 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - Transaction completed - outstandingTransactions 0
2024-07-07 15:56:12.615 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - Transaction completed - outstandingTransactions 0
2024-07-07 15:56:12.615 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - ZWaveReceiveThread queue empty
2024-07-07 15:56:12.615 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - Transaction SendNextMessage 0 out at start. Holdoff false.

When you did the update to 4.1.3 you lost the bundle:update to the 4.2 snapshot that you used to pick up the Zen37. Need to do that again. Hopefully that won’t lose the zen 71.

Ah Jeez, I forgot about that, thanks for the reminder. Had to point to the 4.3.0 snapshot. Someday I’ll learn enough to keep myself out of trouble :slight_smile:

Thanks @apella12 !