After updating OH to 2.3 and Z-Wave Binding to 2.3 Danfoss Living Connect Thermostats sets OH, but OH does not set thermostats back

Tags: #<Tag:0x00007f61689fd910> #<Tag:0x00007f61689fd730>

Hi.

I was running my home for 18 months now on OH2.2 and Z-Wave Binding 2.2. On z-wave I have 5 Danfoss Thermostats running on Aeotec Z-Stick Gen5.

For few weeks I had some problems with thermostats loosing connection and getting E5 error. It happened around the time I changed my WiFi router from D-Link 921 to new and shiny Huaweii B525s-23a. I thought the router wifi is to strong or something, so I moved the RasPI with Z-stick to another room.
Nothing really happened.

So I re-included some of the devices and here they are - connected and stable. But now I cannot set the temperature…
On the thermostat is set 19*C, I use OH to send 15 to the device. In my sitemap I can see the temperature changed to do 15, nothing happens on the thermostat and after a while the sitemap is 19 back again. Nothing changed…

I spent about 20h on this thing… Added, removed, used PaperUI and HABMin… Linking Items, unlinking, removing, adding, removing .xml files… nothing works… I feel dumb and useless… And I have cold home… :frowning:

Here are some logs:

and:

2018-11-11 11:23:46.243 [DEBUG] [wave.discovery.ZWaveDiscoveryService] - NODE 5: Device discovery completed

2018-11-11 11:23:46.255 [DEBUG] [wave.discovery.ZWaveDiscoveryService] - NODE 5: Device discovery resolved to thingType zwave:danfoss_lc13_00_000

2018-11-11 11:24:07.727 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Controller status changed to ONLINE.

2018-11-11 11:24:07.730 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Controller is ONLINE. Starting device initialisation.

2018-11-11 11:24:07.789 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Updating node properties.

2018-11-11 11:24:07.842 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Updating node properties. MAN=2

2018-11-11 11:24:07.845 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Updating node properties. MAN=2. SET. Was 2

2018-11-11 11:24:07.848 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Properties synchronised

2018-11-11 11:24:09.151 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Configuration synchronised

2018-11-11 11:24:09.740 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising Thing Node...

2018-11-11 11:24:09.746 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising cmd channel zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating for QuantityType

2018-11-11 11:24:09.750 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising state channel zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating for QuantityType

2018-11-11 11:24:09.754 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising cmd channel zwave:device:512:node5:battery-level for PercentType

2018-11-11 11:24:09.757 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising state channel zwave:device:512:node5:battery-level for PercentType

2018-11-11 11:24:09.760 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising cmd channel zwave:device:512:node5:time_offset for DecimalType

2018-11-11 11:24:09.763 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising state channel zwave:device:512:node5:time_offset for DecimalType

2018-11-11 11:24:09.766 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising cmd channel zwave:device:512:node5:alarm_general for OnOffType

2018-11-11 11:24:09.769 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising state channel zwave:device:512:node5:alarm_general for OnOffType

2018-11-11 11:24:09.772 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Polling intialised at 1800 seconds - start in 1002600 milliseconds.

2018-11-11 11:24:09.776 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Device initialisation complete.

2018-11-11 11:24:40.306 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Handler disposed. Unregistering listener.

2018-11-11 11:24:40.360 [DEBUG] [l.initialization.ZWaveNodeSerializer] - NODE 5: Serializing to file /var/lib/openhab2/zwave/network_d3efaf29__node_5.xml

2018-11-11 11:24:40.412 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Controller status changed to ONLINE.

2018-11-11 11:24:40.416 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Controller is ONLINE. Starting device initialisation.

2018-11-11 11:24:40.420 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Updating node properties.

2018-11-11 11:24:40.425 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Updating node properties. MAN=2

2018-11-11 11:24:40.427 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Updating node properties. MAN=2. SET. Was 2

2018-11-11 11:24:40.430 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Properties synchronised

2018-11-11 11:24:40.435 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising Thing Node...

2018-11-11 11:24:40.437 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising cmd channel zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating for QuantityType

2018-11-11 11:24:40.439 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising state channel zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating for QuantityType

2018-11-11 11:24:40.441 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising cmd channel zwave:device:512:node5:battery-level for PercentType

2018-11-11 11:24:40.443 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising state channel zwave:device:512:node5:battery-level for PercentType

2018-11-11 11:24:40.445 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising cmd channel zwave:device:512:node5:time_offset for DecimalType

2018-11-11 11:24:40.447 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising state channel zwave:device:512:node5:time_offset for DecimalType

2018-11-11 11:24:40.449 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising cmd channel zwave:device:512:node5:alarm_general for OnOffType

2018-11-11 11:24:40.451 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Initialising state channel zwave:device:512:node5:alarm_general for OnOffType

2018-11-11 11:24:40.452 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Polling intialised at 86400 seconds - start in 40694400 milliseconds.

2018-11-11 11:24:40.454 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Device initialisation complete.

2018-11-11 11:25:38.713 [vent.ItemStateChangedEvent] - Termostat_Lazienka_Gora changed from NULL to 19.0 ?

2018-11-11 11:25:38.746 [vent.ItemStateChangedEvent] - Termostat_Lazienka_Gora_bateria changed from NULL to 66

2018-11-11 11:25:38.790 [.ItemChannelLinkAddedEvent] - Link 'Termostat_Lazienka_Gora-zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating' has been added.

2018-11-11 11:25:38.788 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Channel zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating linked - polling started.

2018-11-11 11:25:38.832 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Channel zwave:device:512:node5:battery-level linked - polling started.

2018-11-11 11:25:38.835 [.ItemChannelLinkAddedEvent] - Link 'Termostat_Lazienka_Gora_bateria-zwave:device:512:node5:battery-level' has been added.

2018-11-11 11:26:02.414 [ome.event.ItemCommandEvent] - Item 'Termostat_Lazienka_Gora' received command 16.5

2018-11-11 11:26:02.418 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Command received zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating --> 16.5 [DecimalType]

2018-11-11 11:26:02.435 [vent.ItemStateChangedEvent] - Termostat_Lazienka_Gora changed from 19.0 ? to 16.5 ?

2018-11-11 11:26:02.423 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Command for unknown channel zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating with DecimalType

2018-11-11 11:26:08.149 [DEBUG] [essage.ApplicationUpdateMessageClass] - NODE 5: Application update request. Node information received. Transaction null

2018-11-11 11:26:08.152 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: resetResendCount initComplete=true isDead=false

2018-11-11 11:26:08.154 [DEBUG] [essage.ApplicationUpdateMessageClass] - NODE 5: Application update request. Requesting node state.

2018-11-11 11:26:08.157 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveDelayedPollEvent

2018-11-11 11:26:08.160 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Polling intialised at 86400 seconds - start in 175 milliseconds.

2018-11-11 11:26:08.163 [DEBUG] [essage.ApplicationUpdateMessageClass] - NODE 5: Application update - no transaction.

2018-11-11 11:26:08.335 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Polling...

2018-11-11 11:26:08.338 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Polling zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating

2018-11-11 11:26:08.341 [DEBUG] [ter.ZWaveThermostatSetpointConverter] - NODE 5: Generating poll message for COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT, endpoint 0

2018-11-11 11:26:08.344 [DEBUG] [.ZWaveThermostatSetpointCommandClass] - NODE 5: Creating new message for application command THERMOSTAT_SETPOINT_GET (Heating)

2018-11-11 11:26:08.347 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: SECURITY not supported

2018-11-11 11:26:08.349 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Command Class COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT is NOT required to be secured

2018-11-11 11:26:08.351 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Polling zwave:device:512:node5:battery-level

2018-11-11 11:26:08.354 [DEBUG] [rnal.converter.ZWaveBatteryConverter] - NODE 5: Generating poll message for COMMAND_CLASS_BATTERY endpoint 0

2018-11-11 11:26:08.356 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: SECURITY not supported

2018-11-11 11:26:08.359 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Command Class COMMAND_CLASS_BATTERY is NOT required to be secured

2018-11-11 11:26:08.361 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Bump transaction 570 priority from Get to Immediate

2018-11-11 11:26:08.364 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Adding to device queue

2018-11-11 11:26:08.366 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Added 570 to queue - size 1

2018-11-11 11:26:08.371 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Bump transaction 571 priority from Get to Immediate

2018-11-11 11:26:08.373 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Adding to device queue

2018-11-11 11:26:08.375 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Added 571 to queue - size 2

2018-11-11 11:26:08.416 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Is awake with 2 messages in the queue

2018-11-11 11:26:08.418 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Start sleep timer at 1000ms

2018-11-11 11:26:08.420 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveNodeStatusEvent

2018-11-11 11:26:08.435 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - NODE 5: Node Status event - Node is AWAKE

2018-11-11 11:26:08.920 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: WakeupTimerTask 2 Messages waiting, state DONE

2018-11-11 11:26:21.713 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: WakeupTimerTask 2 Messages waiting, state DONE

2018-11-11 11:26:22.213 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: WakeupTimerTask 2 Messages waiting, state DONE

2018-11-11 11:26:23.936 [DEBUG] [essage.ApplicationUpdateMessageClass] - NODE 5: Application update request. Node information received. Transaction null

2018-11-11 11:26:23.938 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: resetResendCount initComplete=true isDead=false

2018-11-11 11:26:23.941 [DEBUG] [essage.ApplicationUpdateMessageClass] - NODE 5: Application update request. Requesting node state.

2018-11-11 11:26:23.944 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveDelayedPollEvent

2018-11-11 11:26:23.947 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Polling intialised at 86400 seconds - start in 175 milliseconds.

2018-11-11 11:26:23.950 [DEBUG] [essage.ApplicationUpdateMessageClass] - NODE 5: Application update - no transaction.

2018-11-11 11:26:23.962 [DEBUG] [ing.zwave.handler.ZWaveSerialHandler] - NODE 5: Sending REQUEST Message = 01 0A 00 13 05 03 43 02 01 25 31 B4 

2018-11-11 11:26:24.016 [DEBUG] [l.serialmessage.SendDataMessageClass] - NODE 5: sentData successfully placed on stack.

2018-11-11 11:26:24.019 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: TID 570: Transaction not completed

2018-11-11 11:26:24.034 [DEBUG] [l.serialmessage.SendDataMessageClass] - NODE 5: SendData Request. CallBack ID = 49, Status = Transmission complete and ACK received(0)

2018-11-11 11:26:24.036 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: resetResendCount initComplete=true isDead=false

2018-11-11 11:26:24.040 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: TID 570: Transaction not completed

2018-11-11 11:26:24.046 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Application Command Request (ALIVE:DONE)

2018-11-11 11:26:24.047 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: resetResendCount initComplete=true isDead=false

2018-11-11 11:26:24.049 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Incoming command class COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT, endpoint 0

2018-11-11 11:26:24.050 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: SECURITY not supported

2018-11-11 11:26:24.052 [DEBUG] [tocol.commandclass.ZWaveCommandClass] - NODE 5: Received COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT V1 THERMOSTAT_SETPOINT_REPORT

2018-11-11 11:26:24.053 [DEBUG] [.ZWaveThermostatSetpointCommandClass] - NODE 5: Thermostat Setpoint report Scale = 0

2018-11-11 11:26:24.055 [DEBUG] [.ZWaveThermostatSetpointCommandClass] - NODE 5: Thermostat Setpoint Value = 19

2018-11-11 11:26:24.057 [DEBUG] [.ZWaveThermostatSetpointCommandClass] - NODE 5: Thermostat Setpoint Report, Type Heating (1), value = 19

2018-11-11 11:26:24.058 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveThermostatSetpointValueEvent

2018-11-11 11:26:24.060 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got a value event from Z-Wave network, endpoint = 0, command class = COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT, value = 19

2018-11-11 11:26:24.062 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Updating channel state zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating to 19 ? [QuantityType]

2018-11-11 11:26:24.066 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Commands processed 1.

2018-11-11 11:26:24.067 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Checking command org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.ZWaveCommandClassPayload@1145a74.

2018-11-11 11:26:24.069 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Command verified org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.ZWaveCommandClassPayload@1145a74.

2018-11-11 11:26:24.070 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: notifyTransactionResponse TID:570 DONE

2018-11-11 11:26:24.077 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveTransactionCompletedEvent

2018-11-11 11:26:24.079 [vent.ItemStateChangedEvent] - Termostat_Lazienka_Gora changed from 16.5 ? to 19 ?

2018-11-11 11:26:24.094 [DEBUG] [ing.zwave.handler.ZWaveSerialHandler] - NODE 5: Sending REQUEST Message = 01 09 00 13 05 02 80 02 25 32 77 

2018-11-11 11:26:24.122 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Polling...

2018-11-11 11:26:24.124 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Polling zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating

2018-11-11 11:26:24.126 [DEBUG] [ter.ZWaveThermostatSetpointConverter] - NODE 5: Generating poll message for COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT, endpoint 0

2018-11-11 11:26:24.127 [DEBUG] [.ZWaveThermostatSetpointCommandClass] - NODE 5: Creating new message for application command THERMOSTAT_SETPOINT_GET (Heating)

2018-11-11 11:26:24.129 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: SECURITY not supported

2018-11-11 11:26:24.131 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Command Class COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT is NOT required to be secured

2018-11-11 11:26:24.133 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Polling zwave:device:512:node5:battery-level

2018-11-11 11:26:24.134 [DEBUG] [rnal.converter.ZWaveBatteryConverter] - NODE 5: Generating poll message for COMMAND_CLASS_BATTERY endpoint 0

2018-11-11 11:26:24.136 [DEBUG] [l.serialmessage.SendDataMessageClass] - NODE 5: sentData successfully placed on stack.

2018-11-11 11:26:24.139 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: SECURITY not supported

2018-11-11 11:26:24.140 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: TID 571: Transaction not completed

2018-11-11 11:26:24.145 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Command Class COMMAND_CLASS_BATTERY is NOT required to be secured

2018-11-11 11:26:24.150 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Bump transaction 572 priority from Get to Immediate

2018-11-11 11:26:24.158 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Adding to device queue

2018-11-11 11:26:24.160 [DEBUG] [l.serialmessage.SendDataMessageClass] - NODE 5: SendData Request. CallBack ID = 50, Status = Transmission complete and ACK received(0)

2018-11-11 11:26:24.160 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Added 572 to queue - size 1

2018-11-11 11:26:24.162 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: resetResendCount initComplete=true isDead=false

2018-11-11 11:26:24.163 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Bump transaction 573 priority from Get to Immediate

2018-11-11 11:26:24.165 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: TID 571: Transaction not completed

2018-11-11 11:26:24.165 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Adding to device queue

2018-11-11 11:26:24.170 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Application Command Request (ALIVE:DONE)

2018-11-11 11:26:24.172 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: resetResendCount initComplete=true isDead=false

2018-11-11 11:26:24.174 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Incoming command class COMMAND_CLASS_BATTERY, endpoint 0

2018-11-11 11:26:24.176 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: SECURITY not supported

2018-11-11 11:26:24.166 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Added 573 to queue - size 2

2018-11-11 11:26:24.179 [DEBUG] [tocol.commandclass.ZWaveCommandClass] - NODE 5: Received COMMAND_CLASS_BATTERY V1 BATTERY_REPORT

2018-11-11 11:26:24.180 [DEBUG] [ommandclass.ZWaveBatteryCommandClass] - NODE 5: Battery report value = 66

2018-11-11 11:26:24.182 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveCommandClassValueEvent

2018-11-11 11:26:24.184 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got a value event from Z-Wave network, endpoint = 0, command class = COMMAND_CLASS_BATTERY, value = 66

2018-11-11 11:26:24.186 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Updating channel state zwave:device:512:node5:battery-level to 66 [DecimalType]

2018-11-11 11:26:24.191 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Commands processed 1.

2018-11-11 11:26:24.193 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Checking command org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.ZWaveCommandClassPayload@1c629f.

2018-11-11 11:26:24.195 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Command verified org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.ZWaveCommandClassPayload@1c629f.

2018-11-11 11:26:24.197 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: notifyTransactionResponse TID:571 DONE

2018-11-11 11:26:24.200 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveTransactionCompletedEvent

2018-11-11 11:26:24.215 [DEBUG] [ing.zwave.handler.ZWaveSerialHandler] - NODE 5: Sending REQUEST Message = 01 0A 00 13 05 03 43 02 01 25 33 B6 

2018-11-11 11:26:24.221 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: WakeupTimerTask 2 Messages waiting, state DONE

2018-11-11 11:26:24.252 [DEBUG] [l.serialmessage.SendDataMessageClass] - NODE 5: sentData successfully placed on stack.

2018-11-11 11:26:24.256 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: TID 572: Transaction not completed

2018-11-11 11:26:24.274 [DEBUG] [l.serialmessage.SendDataMessageClass] - NODE 5: SendData Request. CallBack ID = 51, Status = Transmission complete and ACK received(0)

2018-11-11 11:26:24.276 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: resetResendCount initComplete=true isDead=false

2018-11-11 11:26:24.280 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: TID 572: Transaction not completed

2018-11-11 11:26:24.285 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Application Command Request (ALIVE:DONE)

2018-11-11 11:26:24.287 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: resetResendCount initComplete=true isDead=false

2018-11-11 11:26:24.289 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Incoming command class COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT, endpoint 0

2018-11-11 11:26:24.291 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: SECURITY not supported

2018-11-11 11:26:24.293 [DEBUG] [tocol.commandclass.ZWaveCommandClass] - NODE 5: Received COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT V1 THERMOSTAT_SETPOINT_REPORT

2018-11-11 11:26:24.295 [DEBUG] [.ZWaveThermostatSetpointCommandClass] - NODE 5: Thermostat Setpoint report Scale = 0

2018-11-11 11:26:24.297 [DEBUG] [.ZWaveThermostatSetpointCommandClass] - NODE 5: Thermostat Setpoint Value = 19

2018-11-11 11:26:24.299 [DEBUG] [.ZWaveThermostatSetpointCommandClass] - NODE 5: Thermostat Setpoint Report, Type Heating (1), value = 19

2018-11-11 11:26:24.301 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveThermostatSetpointValueEvent

2018-11-11 11:26:24.303 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got a value event from Z-Wave network, endpoint = 0, command class = COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT, value = 19

2018-11-11 11:26:24.305 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Updating channel state zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating to 19 ? [QuantityType]

2018-11-11 11:26:24.310 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Commands processed 1.

[...]

2018-11-11 11:26:24.414 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Checking command org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.ZWaveCommandClassPayload@1df7852.

2018-11-11 11:26:24.415 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Command verified org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.ZWaveCommandClassPayload@1df7852.

2018-11-11 11:26:24.417 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: notifyTransactionResponse TID:573 DONE

2018-11-11 11:26:24.421 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveTransactionCompletedEvent

2018-11-11 11:26:24.713 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: WakeupTimerTask 0 Messages waiting, state DONE

2018-11-11 11:26:25.213 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: WakeupTimerTask 0 Messages waiting, state DONE

2018-11-11 11:26:25.215 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: No more messages, go back to sleep

2018-11-11 11:26:25.217 [DEBUG] [commandclass.ZWaveWakeUpCommandClass] - NODE 5: Creating new message for application command WAKE_UP_NO_MORE_INFORMATION

2018-11-11 11:26:25.218 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: SECURITY not supported

2018-11-11 11:26:25.220 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Command Class COMMAND_CLASS_WAKE_UP is NOT required to be secured

2018-11-11 11:26:25.221 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: sendTransaction org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.transaction.ZWaveCommandClassTransactionPayload@1a3e9a5

2018-11-11 11:26:25.223 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Bump transaction 574 priority from Immediate to Immediate

2018-11-11 11:26:25.225 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Adding to device queue

2018-11-11 11:26:25.227 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Added 574 to queue - size 1

2018-11-11 11:26:25.233 [DEBUG] [ing.zwave.handler.ZWaveSerialHandler] - NODE 5: Sending REQUEST Message = 01 09 00 13 05 02 84 08 25 35 7E 

2018-11-11 11:26:25.260 [DEBUG] [l.serialmessage.SendDataMessageClass] - NODE 5: sentData successfully placed on stack.

2018-11-11 11:26:25.263 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: TID 574: Transaction not completed

2018-11-11 11:26:25.281 [DEBUG] [l.serialmessage.SendDataMessageClass] - NODE 5: SendData Request. CallBack ID = 53, Status = Transmission complete and ACK received(0)

2018-11-11 11:26:25.283 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: resetResendCount initComplete=true isDead=false

2018-11-11 11:26:25.286 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Response processed after 49ms

2018-11-11 11:26:25.287 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: TID 574: Transaction completed

2018-11-11 11:26:25.288 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: notifyTransactionResponse TID:574 DONE

2018-11-11 11:26:25.290 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveTransactionCompletedEvent

2018-11-11 11:26:25.296 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Went to sleep COMPLETE

2018-11-11 11:28:23.742 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Command received zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating --> 15.0 [DecimalType]

2018-11-11 11:28:23.742 [ome.event.ItemCommandEvent] - Item 'Termostat_Lazienka_Gora' received command 15.0

2018-11-11 11:28:23.761 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Command for unknown channel zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating with DecimalType

2018-11-11 11:28:23.769 [vent.ItemStateChangedEvent] - Termostat_Lazienka_Gora changed from 19 ? to 15.0 ?

2018-11-11 11:31:41.171 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Channel zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating linked - polling started.

2018-11-11 11:33:04.790 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Application Command Request (ALIVE:DONE)

2018-11-11 11:33:04.793 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: resetResendCount initComplete=true isDead=false

2018-11-11 11:33:04.797 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Incoming command class COMMAND_CLASS_BATTERY, endpoint 0

2018-11-11 11:33:04.800 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: SECURITY not supported

2018-11-11 11:33:04.803 [DEBUG] [tocol.commandclass.ZWaveCommandClass] - NODE 5: Received COMMAND_CLASS_BATTERY V1 BATTERY_REPORT

2018-11-11 11:33:04.806 [DEBUG] [ommandclass.ZWaveBatteryCommandClass] - NODE 5: Battery report value = 66

2018-11-11 11:33:04.809 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveCommandClassValueEvent

2018-11-11 11:33:04.813 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got a value event from Z-Wave network, endpoint = 0, command class = COMMAND_CLASS_BATTERY, value = 66

2018-11-11 11:33:04.817 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Updating channel state zwave:device:512:node5:battery-level to 66 [DecimalType]

2018-11-11 11:33:04.824 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Commands processed 1.

2018-11-11 11:33:04.828 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Checking command org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.ZWaveCommandClassPayload@15b7d76.

2018-11-11 11:33:04.846 [DEBUG] [nal.protocol.ZWaveTransactionManager] - NODE 5: Application Command Request (ALIVE:DONE)

2018-11-11 11:33:04.849 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: resetResendCount initComplete=true isDead=false

2018-11-11 11:33:04.852 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: Incoming command class COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT, endpoint 0

2018-11-11 11:33:04.855 [DEBUG] [ng.zwave.internal.protocol.ZWaveNode] - NODE 5: SECURITY not supported

2018-11-11 11:33:04.857 [DEBUG] [tocol.commandclass.ZWaveCommandClass] - NODE 5: Received COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT V1 THERMOSTAT_SETPOINT_REPORT

2018-11-11 11:33:04.859 [DEBUG] [.ZWaveThermostatSetpointCommandClass] - NODE 5: Thermostat Setpoint report Scale = 0

2018-11-11 11:33:04.861 [DEBUG] [.ZWaveThermostatSetpointCommandClass] - NODE 5: Thermostat Setpoint Value = 19

2018-11-11 11:33:04.863 [DEBUG] [.ZWaveThermostatSetpointCommandClass] - NODE 5: Thermostat Setpoint Report, Type Heating (1), value = 19

2018-11-11 11:33:04.865 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got an event from Z-Wave network: ZWaveThermostatSetpointValueEvent

2018-11-11 11:33:04.867 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Got a value event from Z-Wave network, endpoint = 0, command class = COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT, value = 19

2018-11-11 11:33:04.871 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 5: Updating channel state zwave:device:512:node5:thermostat_setpoint_heating to 19 ? [QuantityType]

Hi Adam,

Did you find a solution for your problem? I have exactly the same situation here and I am lost :wink:

Well, Peter,
unfortunately I finished with completely fresh install with settings backed up and restored. Nothing helped with the issue except the reinstall. There was some moments, that I thought it was OK, but it wasn’t permanent and I couldn’t find what was the problem…

I tried to set up 2.4 with z-wave binding 2.4 once, but there were other problems with my configuration, so I gave up, because I had not enough time then. Maybe in few months I’ll try to set up the latest software and rebuild my configuration, but as for now I have to stay calm with v. 2.3

Greetz!

@PeterBoehm, @Adam_G
Is this maybe related?

Hi Tobias,

I don’t know. I deleted my (Danfoss) things and readded them. After that they are working. I didn’t tried that at first (despite the fact that Chris told us so) because I am using the new binding since a couple of months and readded them at the time.

Maybe you should try that, too?

I did. Still the same issue…