Multi-sensor data not shown as items in PaperUI

Tags: #<Tag:0x00007f617fa9b900> #<Tag:0x00007f617fa9b400> #<Tag:0x00007f617fa99a60>

Aeon 4-in-1 Multisensor DSB05
Aeon Z Stick S2 - DSA02203-ZWUS
Openhab 2.2
Z-wave binding 2.2

I have one of the Multi-sensor set up easily in PaperUI. The second one has been a headache. First, it showed the same values as the 1st Multi-sensor, and its channels never showed up. After exclusion, dropping from PaperUI, and then inclusion again, it shows up, is identified, goes ALIVE and begins reporting values correctly (see log below) but the items/channels do not show up in PaperUI.

Every thing setting is as recommended (e.g., 101: 225)

Anyone else have this issue?

2018-01-22 22:53:36.549 [DEBUG] [ssage.ApplicationCommandMessageClass] - NODE 13: Application Command Request (ALIVE:DONE)
2018-01-22 22:53:36.549 [DEBUG] [alization.ZWaveNodeInitStageAdvancer] - NODE 13: Starting initialisation from DONE
2018-01-22 22:53:36.549 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Event Listener org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.initialization.ZWaveNodeInitStageAdvancer@379db285 already registered
2018-01-22 22:53:36.549 [DEBUG] [ssage.ApplicationCommandMessageClass] - NODE 13: Incoming command class SENSOR_MULTILEVEL
2018-01-22 22:53:36.549 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Received COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL command V5
2018-01-22 22:53:36.549 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Sensor Multi Level REPORT received
2018-01-22 22:53:36.550 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Sensor Type = Luminance(3), Scale = 1
2018-01-22 22:53:36.550 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Sensor Value = 1
2018-01-22 22:53:36.550 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Notifying event listeners: ZWaveMultiLevelSensorValueEvent
2018-01-22 22:53:36.550 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 13: Got an event from Z-Wave network: ZWaveMultiLevelSensorValueEvent
2018-01-22 22:53:36.550 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 13: Got a value event from Z-Wave network, endpoint = 0, command class = SENSOR_MULTILEVEL, value = 1
2018-01-22 22:53:36.551 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 13: Updating channel state zwave:device:7efa0603:node13:sensor_luminance to 1 [DecimalType]
2018-01-22 22:53:36.551 [DEBUG] [ssage.ApplicationCommandMessageClass] - NODE 12: Transaction not completed: node address inconsistent.  lastSent=12, incoming=255
2018-01-22 22:53:36.576 [DEBUG] [WaveSerialHandler$ZWaveReceiveThread] - Receive Message = 01 0C 00 04 00 0D 06 31 05 05 01 16 00 DA 
2018-01-22 22:53:36.577 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Receive queue TAKE: Length=0
2018-01-22 22:53:36.577 [DEBUG] [wave.internal.protocol.SerialMessage] - Assembled message buffer = 01 0C 00 04 00 0D 06 31 05 05 01 16 00 DA 
2018-01-22 22:53:36.577 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Process Message = 01 0C 00 04 00 0D 06 31 05 05 01 16 00 DA 
2018-01-22 22:53:36.577 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Message: class=ApplicationCommandHandler[0x04], type=Request[0x00], priority=High, dest=255, callback=0, payload=00 0D 06 31 05 05 01 16 00 
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ssage.ApplicationCommandMessageClass] - NODE 13: Application Command Request (ALIVE:DONE)
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [alization.ZWaveNodeInitStageAdvancer] - NODE 13: Starting initialisation from DONE
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Event Listener org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.initialization.ZWaveNodeInitStageAdvancer@379db285 already registered
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ssage.ApplicationCommandMessageClass] - NODE 13: Incoming command class SENSOR_MULTILEVEL
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Received COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL command V5
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Sensor Multi Level REPORT received
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Sensor Type = RelativeHumidity(5), Scale = 0
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Sensor Value = 22
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Notifying event listeners: ZWaveMultiLevelSensorValueEvent
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 13: Got an event from Z-Wave network: ZWaveMultiLevelSensorValueEvent
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 13: Got a value event from Z-Wave network, endpoint = 0, command class = SENSOR_MULTILEVEL, value = 22
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 13: Updating channel state zwave:device:7efa0603:node13:sensor_relhumidity to 22 [DecimalType]
2018-01-22 22:53:36.578 [DEBUG] [ssage.ApplicationCommandMessageClass] - NODE 12: Transaction not completed: node address inconsistent.  lastSent=12, incoming=255
2018-01-22 22:53:36.607 [DEBUG] [WaveSerialHandler$ZWaveReceiveThread] - Receive Message = 01 0C 00 04 00 0D 06 31 05 01 2A 02 B6 57 
2018-01-22 22:53:36.608 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Receive queue TAKE: Length=0
2018-01-22 22:53:36.608 [DEBUG] [wave.internal.protocol.SerialMessage] - Assembled message buffer = 01 0C 00 04 00 0D 06 31 05 01 2A 02 B6 57 
2018-01-22 22:53:36.608 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Process Message = 01 0C 00 04 00 0D 06 31 05 01 2A 02 B6 57 
2018-01-22 22:53:36.608 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Message: class=ApplicationCommandHandler[0x04], type=Request[0x00], priority=High, dest=255, callback=0, payload=00 0D 06 31 05 01 2A 02 B6 
2018-01-22 22:53:36.608 [DEBUG] [ssage.ApplicationCommandMessageClass] - NODE 13: Application Command Request (ALIVE:DONE)
2018-01-22 22:53:36.608 [DEBUG] [alization.ZWaveNodeInitStageAdvancer] - NODE 13: Starting initialisation from DONE
2018-01-22 22:53:36.608 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Event Listener org.openhab.binding.zwave.internal.protocol.initialization.ZWaveNodeInitStageAdvancer@379db285 already registered
2018-01-22 22:53:36.608 [DEBUG] [ssage.ApplicationCommandMessageClass] - NODE 13: Incoming command class SENSOR_MULTILEVEL
2018-01-22 22:53:36.609 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Received COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL command V5
2018-01-22 22:53:36.609 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Sensor Multi Level REPORT received
2018-01-22 22:53:36.609 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Sensor Type = Temperature(1), Scale = 1
2018-01-22 22:53:36.609 [DEBUG] [ss.ZWaveMultiLevelSensorCommandClass] - NODE 13: Sensor Value = 69.4
2018-01-22 22:53:36.609 [DEBUG] [ve.internal.protocol.ZWaveController] - Notifying event listeners: ZWaveMultiLevelSensorValueEvent
2018-01-22 22:53:36.609 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 13: Got an event from Z-Wave network: ZWaveMultiLevelSensorValueEvent
2018-01-22 22:53:36.609 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 13: Got a value event from Z-Wave network, endpoint = 0, command class = SENSOR_MULTILEVEL, value = 69.4
2018-01-22 22:53:36.609 [DEBUG] [erter.ZWaveMultiLevelSensorConverter] - NODE 13: Sensor is reporting scale 1, requiring conversion to 1. Value is now 69.4.
2018-01-22 22:53:36.609 [DEBUG] [converter.ZWaveCommandClassConverter] - Converted temperature from 69.4F to 69.4F
2018-01-22 22:53:36.609 [DEBUG] [ding.zwave.handler.ZWaveThingHandler] - NODE 13: Updating channel state zwave:device:7efa0603:node13:sensor_temperature to 69.4 [DecimalType]

And then this pops up;

2018-01-22 23:08:03.486 [DEBUG] [ssage.ApplicationCommandMessageClass] - NODE 13: Transaction not completed: node address inconsistent. lastSent=13, incoming=255

Would it be best to create a .thing file?

Now another of my multi-sensors is not updating values in PaperUI, even though the logs show changing data.

Based on the experiences elucidated in the thread below, it appears a shift to HABmin is warranted, especially this quote;

“From where I sit, it appears that PaperUI causes more problems than it solves.”

Please let me know if such a migration is not recommended.

Hmmm, now I read;

“HABmin is basically end-of-life. Chris is no longer working on it and it hasn’t been changed in over two years. It seems likely there has been a change to the zwave binding that is no longer compatible with HABmin.”

I guess that leaves Home Builder, and I am not finding out how to launch it, though I have the add-on loaded via PaperUI. Is there a localhost:port that I can call from my browser?