OH3.1 clean install - failed to install influxdb

HI

hope to receive support since influxDB failed on a clean OH3.1 installation. It was the very first thing I’ve executed after installation was done and entering config-tool, even before any dashboard settings.

2021-08-02_13:08:09_CEST [openHABian] Checking for root privileges... OK
2021-08-02_13:08:09_CEST [openHABian] Loading configuration file '/etc/openhabian.conf'... OK
2021-08-02_13:08:09_CEST [openHABian] openHABian configuration tool version: [main]{2021-05-06T12:58:02+02:00}(e8023c9)
2021-08-02_13:08:09_CEST [openHABian] Checking for changes in origin branch main... Updates available... UPDATING
2021-08-02_13:08:12_CEST [openHABian] Updating myself... 2021-08-02_13:08:16_CEST [openHABian] Switching to branch main... OK
2021-08-02_13:08:20_CEST [openHABian] Updating Linux package information... OK
2021-08-02_13:08:20_CEST [openHABian] Beginning setup of InfluxDB and Grafana... OK
2021-08-02_13:08:21_CEST [openHABian] Configuring InfluxDB... OK
2021-08-02_13:08:43_CEST [openHABian] Configuring Grafana... OK
2021-08-02_13:08:53_CEST [openHABian] Installing InfluxDB... FAILED
2021-08-02_13:09:56_CEST [openHABian] Checking for default openHABian username:password combination... FAILED
2021-08-02_13:09:57_CEST [openHABian] We hope you got what you came for! See you again soon ;)

I don’t use Influx and I’m not your personal support assistant so don’t ping me please.

Sure, but I guess you are THE guy behind openhabian, providing and maintaining the included scripts there. And as executing the install routine provided in config tool, I was facing the issue, looking for support.

and that’s why I need to solve anybody’s issue including yours ?
Pinging is against forum rules.
You didn’t even ask, let alone politely.

Create a debug log. It should show more information about why it’s failing.
For further information on how to do this please follow:

Without further information it is not clear but it could be that it is related to this thread:

A solution on how to fix it is described in that thread ( permission for a file is missing ).

Thanks - after clearing the permissions (from the link you sent, post 4), I could sucessfully run the installation routine. Thanks for your support!

1 Like

Perhaps someone could add the permission fix from @samtd to the openhabian-config tool?

That would be a temporary workaround that could be provided in openhabian-config.
As influxdb is a third party package it needs to be fixed by the owner of that package and can’t be done by OH maintainers.

1 Like

This topic was automatically closed 41 days after the last reply. New replies are no longer allowed.