[SOLVED] Innogy binding RST - "handler was already disposed."

Tags: #<Tag:0x00007fc90ddb1040>

I have exchanged thermostats in a room, of course redefined .items files.
Since that time I:

  • DO see all values well updated in Paper UI Control tab
  • DO see humidity status well updated in Basic UI
  • DON’T see temperature in Basic UI

2018-11-19 21:33:44.461 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler InnogyDeviceHandler tried updating the thing status although the handler was already disposed.
2018-11-19 21:33:44.463 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler InnogyDeviceHandler of thing innogysmarthome:RST:SMARTHOME08:c167090d89fe4a7f878189ec7fc1263d tried updating channel battery_low although the handler was already disposed.
2018-11-19 21:33:44.466 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler InnogyDeviceHandler of thing innogysmarthome:RST:SMARTHOME08:c167090d89fe4a7f878189ec7fc1263d tried updating channel humidity although the handler was already disposed.
2018-11-19 21:33:44.468 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler InnogyDeviceHandler of thing innogysmarthome:RST:SMARTHOME08:c167090d89fe4a7f878189ec7fc1263d tried updating channel mold_warning although the handler was already disposed.
2018-11-19 21:33:44.470 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler InnogyDeviceHandler of thing innogysmarthome:RST:SMARTHOME08:c167090d89fe4a7f878189ec7fc1263d tried updating channel temperature although the handler was already disposed.
2018-11-19 21:33:44.472 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler InnogyDeviceHandler of thing innogysmarthome:RST:SMARTHOME08:c167090d89fe4a7f878189ec7fc1263d tried updating channel frost_warning although the handler was already disposed.
2018-11-19 21:33:44.475 [WARN ] [.core.thing.binding.BaseThingHandler] - Handler InnogyDeviceHandler of thing innogysmarthome:RST:SMARTHOME08:c167090d89fe4a7f878189ec7fc1263d tried updating channel set_temperature although the handler was already disposed.

Of course tried to restart openhab and innogy SH as well. Also removed and added RST in openhab again.

Delete the things and start over

1 Like

If you mean deleting in OH, I’ve tried twice and result still the same.
Since humidity works the connection obviously works. Even temperature gets to openhab since simple UI has it as well.

Try cleaning the cache.

1 Like

After cleaning the cache I’ve got some issues leading to reinstall of OH2, what of course solve the issue :wink: